The BluesCrowns

The BluesCrowns bestaat uit muzikanten die hun jarenlange podiumervaring en muzikale rijpheid bundelen tot een combinatie die garant staat voor een kwalitatieve bluesshow.
Op 1 november 2003 trad de band voor het eerst in het voetlicht tijdens de BluesNight in Roermond. Ze maken als BluesCrowns van ieder optreden een feest maar sinds de BluesNightAfterparty van 2003 mochten ze een imposante reeks bluessterren als gast ontvangen op de bühne tijdens de BluesNightAfterParty’s. Zo speelden ze o.a. met Guy Forsyth, James Armstrong, Shirley Johnson, Terry Evans en Lynwood Slim, Sax Gordon Beadle en Toni-Lynn Washington, Paul Oscher, The Radiokings, Sandra Hall, Little George Sueref en Ian Siegal. En afgelopen jaar in 2006 met Ellis Hooks, Trudy Lynn, Hans Theessink, en Johnny Mastro.

Inmiddels zijn de BluesCrowns als begeleidingsband in trek geraakt bij gevestigde bluesartiesten, afgelopen jaren waren er 3 tours met Lynwood Slim, de gelouterde bluesharpist, zanger en fluitist uit Los Angeles en met Little George Suerref, een van de leading blues zangers/gitaristen heden ten dage uit London, Engeland.
Begin september 2007 haaft de band getourd met de Amerikaanse blueszangeres Liz Mandeville en medio mei 2008 staat er weer een yourtje op stapel met dit podiumbeest uit Chicago en tevens zijn er plannen om met haar een cd op te nemen.

Het Repertoire van het vijftal bestaat uit een kruidige mix van Westcoast jump en swing in een kruisbestuiving met hedendaagse bluesstijlen. De band raast en tiert en wisselt swingende composities met ingetogen slows.
Naast een deel eigen composities duikt de band in het rijke muzikale erfgoed met vertolkingen van Willie Dixon, Aaron Neville, David Kiefer en Hollywood Fats. The BluesCrowns doet denken aan een mix van Rod Piazza en The Fabulous Thunderbirds
Alle muzikanten van The BluesCrowns kunnen terugblikken op een rijk bluesverleden.

Zanger/saxofonist/Bluesharpspeler Daan Prevoo was een van de drijvende krachten van de in de jaren ’90 populaire band D-Train en Doctor Rhythm. Hij toerde met zowel Engelse als Amerikaanse bluesartiesten o.a Blues ‘n Trouble en Lynwood Slim. Gastoptredens bij Duke Robbilard, Rosa King en Michael De Jong en optredens tijdens Moulin Blues Festival Ospel en diverse internationale bluesfestivals sieren zijn muzikale carrière.
Gitarist Paul Voestermans, bassist Henri Schüler en pianist Joost Janssen begonnen hun loopbaan bij de legendarische Michigan Red Bluesband. Een van de eerste Nederlandse bluesbands met een Amerikaanse frontman. Na het overlijden van John Acker alias Michigan Red speelde dit trio in Red Wagon en Are & Be. Zowel Paul Voestermans, Henri Schüler als Joost Janssen zijn gedreven muzikanten met een uitgesproken voorliefde voor de Blues.
Nadat Henry wegens drukke activiteiten als muzikant en huisvader de BluesCrowns op een lager pitje heeft gezet heeft de band een perfecte vervanger gevonden in de persoon van Arno Vervest!
Huub Schell, al jaren actief als blues/jump & jive drummer bij diverse top bluesbands is de drijvende rhytmn kracht in dit illuster gezelschap.
Arno Vervest, al vaker een gewilde stand-in bij de band gaat de honneurs volledig waarnemen.
Arno kan bogen op een rijke baservaring bij bands als The Kingsnakes, Blues Sweat & Tears, Alzheimer Blues Buben, Midnight Flyer, The KGB, The Jeweltones en The Generators.

Person to person

Bron: Musicfrom