Blue Pencil

  • Henk Smeets: Drums – zang
  • Hans Leijendeckers: Bass – leadzang
  • Roger Palmen: Gitaar – zang
  • Xavier op de coul – piano

Na het uiteenvallen van Muck A Muck ontstaan.

We speelden soms al samen als een stel bijeengeraapte muziekanten in cafeetjes waar ze op het laatste moment nog een bandje zochten als b.v. een band zich had afgemeld of als er op het laatste moment iets georganiseerd werd en waarvoor een band gezocht werd.

Aanvankelijk bestond het repertoire uit covers van Stones, Beatles, CCR, Clapton, Cocker, Dire straits enz omdat dit nummers waren die we allemaal wel eens in een of andere band gespeeld hadden.

Later zijn we gaan repeteren in de Wolfskoel en gingen we nummers spelen van Greg Khin, Southside Johnny, Frankie Miller, Status quo enz.

Roger Palmen was een nog relatief nieuwkomer in de Roermondse muziekscene.

Had voorheen in bandjes gespeeld met symfonische rockachtig werk en moest in het begin door Hans en Henk een beetje heropgevoed worden in de oude rock en blues, Want hij speelde in het begin solo’s met 120 aanslagen per seconde ….(haha) en had nogal rare ideeën over repertoire. Maar na een paar jaar onder hoede van een stel ‘echte oude rockers’ snapte hij een beetje wat de bedoeling was.

Ook voor Xavier was dit het eerste serieuze bandje. Hij had eerst een Wurlitzer piano maar zijn aanslag was zo heftig dat er bij elke repetitie of optreden wel een paar tongetjes sneuvelden of op z’n minst ontstemden. Hij kocht zich toen maar een Roland piano met gewogen toetsen. Daar kon hij ongestraft op rammen.