Muck á Muck

  • Henk Smeets; Drums/zang
  • Hans Leijendeckers; Bas/zang
  • Henk Schoenmakers; Gitaar/zang
  • Stan Peters; Zang
  • (Later Marcel Jansen; Gitaar)

Okay, dit wordt even graven in het verleden, een stukje over Muck a Muck….

Ik meen mij te herinneren dat we ergens na het budtbal van 1985 zijn begonnen met de band, voortgekomen uit een U2- cover sessie op het BUDTbal in het voormalige S61 (nu de Azijnfabriek )

De sfeer van de muziek werd ‘Natuurlijk’ een beetje gegoten in een U2- achtig jasje maar kreeg toch ook wel weer een heel eigen sound.

Gerepeteerd werd in “De Wolfkoel” een kelder volgepropt met instrumentarium , sigarettenlucht …bierlucht en zweet van de werkende muzikant !

Een naam moest er komen! Henk Smeets kwam met ‘Muck a Muck’ ………een verhaal over een indiaan….. weet niet meer precies hoe het verhaal ging…maar het sprak ons allemaal wel erg aan !

Hans Leyendeckers, gedreven als bassist en gedreven in het zoeken naar optredens, deed zijn werk en er werd na een tijd repeteren het podium bestormd , menig festival, kroeg, en jongerencentum werd onveilig gemaakt met Muck a Muck (tweemaal Sjaampop zelfs, geloof in ‘87 en ‘88).

Henk Schoenmakers, vakkundig gitarist had een stevig geluid en dit werd ritmisch ondersteund door Henk Smeets op drums en Hans op bas!

Ik zelf zei de gek kwam met de liedjes, waar dan op de repetities nog mee geëxperimenteerd en aan gearrangeerd werd.

Na een tijdje hebben we nog wat demo’s gemaakt, om uiteindelijk in een studio in de buurt van Den Bosch ook een single op te nemen: All of a sudden, met als B kant Heights I never knew. De single werd geproduceerd door Peter Vincent en voor een stukje keyboard werd de hulp van Jan Huybers in geroepen.

Na 8 miljoen verkochte exemplaren ging ieder z’n eigen weg………grapje !! Weet niet of de single nog veel gedraaid is, maar in elk geval wel op de provinciale zender Radio Omroep Zuid.

Terugkijkend was het een super leerzame tijd maar vooral ook gezellig, met name in de bus naar de gigs en na afloop van de optredens. Ik herinner mij nog Henk Smeets met z’n ‘grappen’ door na een optreden in een volle kleedkamer net te doen alsof hij een hartaanval kreeg. Dat leidde tot soms wel heel erg geschrokken gezichten van de mensen die hem niet kenden………

Er zijn vast nog wel dingen die ik vergeet….maar niet de goeie tijd die we hadden !!

Stan Peters