De Bubs

  • Thei Beckers: Drums, zang
  • Hans leijendeckers: Bas, Zang
  • Funs Douma: Gitaar, sax, fluit, zang
  • Ge Reijnders: Gitaar, zang (later toetsen)
  • Jos Slabbers: sologitaar, zang
  • Henk van Schijdel: Toetsen. Zang

Na het ter ziele gaan van de Girls Walk By moest de Bubs de nieuwe supergroep van Roermond worden, immers, twee belangrijke frontmannen van de GWB deden mee.

Begonnen werd met Engelstalig eigen werk geschreven door Thei en Ge. En we hadden afgesproken dat het Reggae moest zijn in de breedste zin van het woord. Gerepeteerd werd er in de Marijkezaal op het Gebroek.

Vooraf werd de hele opzet van de band door en door besproken. De rode draad van de muziek, waar we wilden spelen, wie voor wat verantwoordelijk was, op welke installatie, met welke roadies, er moest een management komen … ja , er werd zelfs naar de notaris gestapt om een stichting op te richten waarin alles werd vastgelegd. (Stichting flageolet)

Er werd voortvarend gestart. Lange repetitiedagen en de liedjes klonken verfrissend en nieuw.

Toch begonnen na enkele weken al de discussies over het repertoire. Was niet echt reggae, verschil in stijl tussen de nummers van Thei en Ge was te groot, en Henk van Schijndel bleek toch niet goed in de groep te liggen. (Waas geine Remunjse jong om zo maar te zegge) het boterde niet en Ge trok zich terug. Een aantal vergaderingen verder was de Bubs weer kompleet echter nu zonder Henk maar met Ge op toetsen EN …. Er werd besloten om in het Remunjs dialect te gaan zingen.

Teksten van liedjes werden herschreven, nieuwe geschreven, mensen van buro Pinkpop kwamen luisteren om e.v.t management te gaan doen.

De pers werd ingelicht en de Bubs was al beroemd voordat er ook maar een noot voor publiek gespeeld was.

Het eerste optreden in S’61 was dan ook in een mum van tijd uitverkocht en ook hier weer ….. een staande ovatie voordat er maar een noot gespeeld was.

De dag voor het eerste optreden werd alles opgebouwd in het Witte kerkje in de voorstad als generale repetitie. Daarna hebben we denk ik nog 4x gespeeld. In Sittard, Roggel, Paerssjtal en?

De optredens brachten niet wat we ervan verwacht hadden. Er werd niet geluisterd naar de (vaak) prachtige teksten en het kwam op een of andere manier niet over bij het publiek. Hoezeer we ook ons best hiervoor deden. De kaars ging uit en de Bubs bleek toch niet die supergroep te zijn de GWB kon overtreffen. Nee, zelfs in de verste verte niet evenaren.

Maar zoals zo vaak gezegd wordt; Een illusie minder maar heel veel ervaringen rijker!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.