De Donkere Wolk

  • Roy Vogels : Drums
  • Michel Heijman: Gitaar, zang
  • Hans Leijendeckers: Bas en leadzang.

Band werd ergens tussen 1985 en 86 opgericht als een soort gelegenheidsbandje.

Met de bands waarin Roy en Hans speelden waren nogal wat weekenden ‘speelvrij’ en er was behoefte om zoveel mogelijk te spelen. Het repertoire bestond louter uit covers van: Herman Brood, zz top, Joe Cocker, Rolling Stones, CCR, Clapton, ….. enz enz.

De formule bleek aan te slaan want binnen de korst mogelijke tijd was de agenda minimaal 1x per weekend gevuld met optredens voornamelijk in Roermond e.o.

Ook met Vastelaovend werd er gespeeld als tegenhanger van de wauze onder de naam ‘De Ruuzeleers’. De eerste 3 jaar bij Café Poell en het laatste jaar in het Babbeltje.

Omdat we veel speelden werd op het laatst de naam veelvuldig veranderd.

(We hoorden n.l. wel eens van andere muzikanten dat de belasting in de plaatselijke krantjes zocht naar bandjes die veel speelden en dan achteraf nog met een vordering kwam.)

Maar achteraf denk ik dat dit in ons geval wel was meegevallen. De gage die wij voor deze optredens kregen dekten nog niet eens de kosten in veel gevallen. Voor een paar glazen bier deden we al veel.

Als we maar van de straat waren.

Op een gegeven moment zijn we in de Moriaan op de zwartbroekstraat elke week Sessies gaan houden. Wij fungeerden dan als basisband. Dachten dat het een goed concept was maar dat viel tegen. De meeste, beginnende muzikanten, durfden niet meer de bühne op als wij een paar liedjes gespeeld hadden. Uiteindelijk speelden wij dan de hele avond. Dit hebben we ongeveer 2 jaar gedaan.

Daarnaast zocht uitbater Arnold Hendrix-van der Putten elke keer weer naar nieuwe mogelijkheden om zijn huisband (wij dus) optimaal in te zetten. Bertus Borgers (Sweet D’Buster) werd ingehuurd om mee te spelen. Café afgeladen vol en een prachtige avond gehad. (luister naar opnames op deze site!).

Rond 1990 hield de band op te bestaan. Roy en Michel gingen te veel Rock ’n Roll!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.