Born to Booze

1979-1981
Bezetting:

  • Hans Leijendeckers: Bas en zang
  • Harrie (naatje) van Herten: drums
  • Lodie Krijgsman: Solo gitaar
  • Henk Burger: Slag gitaar
  • Liesbeth Doensen: Zang

In een later stadium

  • Charlie Geraeds †: Sax
  • Huub Coenen: Percussie en zang

Born to Booze is ontstaan als afsplitsing van de formatie Sinner.

Sinner was sinds kort aangevuld met een nieuwe sologitarist uit Reuver, Lodie Krijgsman. Lodie en Hans waren uitgekeken op het repertoire en het niveau van Sinner en besloten met een aantal andere muzikanten een nieuwe formatie te starten.

Lodie had wel een voorwaarde: zijn toenmalige vriendin moest als zangeres mee kunnen doen. Het was een hele mooie meid. Lang blond haar, strakke spijkerbroek, mooi figuur, een genot om te zien! Maar niet om te horen. Ze werd dan ook snel op een zijspoor gezet in de band en daarna was het snel uit met de liefde tussen Lodie en haar.

Repertoire bestond uit covers van The police, Herman Brood, Joe jackson, Golden earing en andere, meest Nederlandse, rockbands.

Er werd ook sporadisch eigenwerk gespeeld. Het Ska nummer ‘’Caught in the act” werd ooit opgenomen in de Supersound recording studio.

Optredens waren meestal in Roermond e.o. maar soms ook daarbuiten. Cafe ‘’t Salvator in Roermond, ’t Babbeltje in Nederweert, S’61, de Moriaan in Roermond.

Ongeveer een jaar na oprichting kwam Charlie Geraeds † en Huub Coenen de gelederen versterken. Het repertoire veranderde enigszins in meer Santana achtige muziek waarbij Charlie en huub zich goed konden uitleven.

Ooit speelden ze in het voorprogramma van Sweet d’Buster in Den Bosch. (Veehallen. Met een super enthousiaste Charlie die tijdens de soundcheck van Sweet d’Buster mee aan het blazen was en een behoorlijk geïrriteerde Bertus Borgers)

Repetities waren boven de muziekwinkel van Big Spender Music in de Neerstraat.

Later kon dat daar niet meer omdat er een studio kwam. (Supersound recording studio).

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.