Solarium

Bezetting:
Sjra (Eutje) Puts, Zang Harrie op’t Broek(van de fietsenmaker), Drums Jan de Bock, Bas Joep Deckers, Gitaar Tof Deckers, Hammond Orgel

Solarium werd in 1978 opgericht door gitarist Joep Deckers, bassist Jan de Bock en drummer Harry op het Broek, die al eerder hadden samengespeeld in de groep Interval. Zanger/gitarist Gerard ‘Sjra’ Puts kwam erbij en eind 1979 ook nog Tof Deckers op orgel.

Het repertoire bestond voornamelijk uit covers van muziek uit de zestiger jaren aangevuld met de nodige bluesnummers en werk van Santan.

Solarium was een typische Roermondse coverband uit de beginjaren ’80: gezellig, veel spelend in cafees en altijd goed voor een gezellige avond uit.

Gerard Puts maakte later als ‘Sjra Puts’ twee zeer aardige cd’s met heel oorspronkelijke teksten bij Marlstone Records. Wij missen hem als artiest.

De naam SOLARIUM kwam voort uit het feit dat wij bij Janssens Höppener repeteerden in een geweldige gewelven kelder en toentertijd de eerste solariums voor het grote publiek bij deze firma te koop waren.Hier heeft Sra zijn allereerste liefde, Marlie, leren kennenVan deze tijd heb ik nog wel foto’s maar die moet ik zoeken.Veel opgetreden in o.a. “De Paersjtal” en veel fans uit Nuenhem (via Harrie)