Licorice

Bezetting:

  • John Maessen; Drums
  • Leon Schlicher; Slaggitaar
  • Hans Leijendeckers; Slaggitaar/zang

Op 6 december 1976, inderdaad de dag na pakjesavond, kwam John Maessen mijn cafe binnengelopen om zijn gekregen electrische gitaar (wehkamp, 200 gld) te laten zien. Bij hem was Hans Leijendeckers die een paar “grepen”op de gitaar kon spelen; John kon helemaal niet spelen.

Ook ik kende nog een paar akkoorden die ik 7 jaar eerder geleerd had.

Ik besloot om de volgende dag ook een gitaar te kopen (Veith’s Musica, ook 200 gulden).

We besloten een bandje te beginnen en omdat john geen gitaar kon spelen, werd voor hem een drumstel aangeschaft…….licorice was geboren.

Repeteren deden we in ‘de Marijke zaal’ op het gebroek. Daar was ook 4x per week kienen. John en Hans werkten dan tijdens deze avonden en van het verdiende geld werden steeds nieuwe instrumenten en versterkers gekocht.

Leon hield alles bij in zijn kasboek want meestal werd alles al op voorhand aangeschaft, (Leon schoot het geld dan voor) en werd met werken alles afbetaald.

Het repertoire bestond uit covers van de Stones en beatles maar er werden ook geen commerciële nummers geschuwd.

Op de repertoirelijst uit die tijd staan b.v. ‘Spanish Stroll’ van Mink Deville maar ook liedjes van de Belamy Brothers!

Zondag was een vaste repetitiedag. We begonnen dan vroeg in de middag en de zaal was geopend voor ‘fans’.

Het was er altijd behoorlijk druk want Leon ging rond 17.00 uur voor iedereen gratis frites met frikandellen bakken!

In de weekenden gingen we naar andere bands kijken om daar ideeën op te doen. John had dan een bloknote bij zich waarop hij de drumpartijen noteerde. Hans deed hetzelfde met gitaarakkoorden. De week erna hadden we dus weer een aantal nieuwe nummers in ons repeertoire.

De bands waar we naar gingen kijken waren: The Classics, Midnight, Partner, Highlight, Full House. En Natuurlijk ook naar Roermondse bands zoals: Point Omega, Zimmerman, Gerard H show.

Het enige wat er ontbrak was een PA installatie. Bijna alle bands hadden zoiets alleen voor ons was dat nog net iets té ver weg, Maar daar kwam verandering in!

We werden gevraagd om 3 liedjes te spelen op een feestavond van ‘de Veldjmuus’ een carnavalsvereniging die in de Marijke zaal het kienen organiseerde. Daarna zou de formatie Highlight het van ons overnemen.

Voor dit optreden kregen we 4000,= gulden betaald! Waarmee we de PA installatie van Highlight konden overnemen omdat zij een ander gingen aanschaffen.

Helaas kwam er voor john al snel een eind aan, want na een bezoek aan de KNO arts werd hem verboden om nog langer te drummen.

Licorice was niet meer