Point Omega

Carl Nollen en Jan de Bock zijn al sinds hun geboorte trouwe kameraden, welke op zeer jonge leeftijd ( 13-14 jaar ) in hun allereerste ( Play-Back ) band speelden. Op zelfgemaakte instrumenten werden The Beatles, Rolling Stones etc. nagespeeld.

Echt op een instrument spelen konden geen van beiden. Daar kwam verandering in, toen Carl Nollen zijn zwager ( Frans van Hees, drummer in het Combo van Huub Timmermans ) op het idee kwam om hem voor zijn verjaardag een echt drumstel cadeau te doen, en hem drumles te gaan geven.

Jan de Bock was bezeten van de “elektrische” gitaar, maar kon geen noot spelen. Door toedoen van Joep Geisler ( Bakker op de Hamstraat ) kwam hier verandering in.

Na maanden oefenen, en heel veel pijn aan de vingers, begon er uiteindelijk iets redelijks uit de versterkers ( oude radio’s ) te klinken.

Carl Nollen en Jan de Bock, mochten al een tijdje oefenen op de zolder van meubelhandel Nollen. Na verloop van tijd werd Joep Geisler gevraagd om als sologitarist

te komen spelen. Na zo’n half jaar geoefend te hebben, werd op een zonnige zondagmiddag het idee geopperd om het legendarische optreden van The Beatles boven op een plat dak ergens in Londen, ook maar eens in Roermond plaats te laten vinden, en wel op het dak van de meubelhandel aan het Wilhelminaplein/Godsweerdersingel.

Het instrumentarium werd naar buiten gesleept, de stekkers in het stopcontact, en spelen maar…………

Binnen een mum van tijd stonden er al behoorlijk wat mensen gapend naar boven te kijken waar die muziek toch vandaan kwam. Waar we echter geen rekening mee gehouden hadden, was het feit dat aan datzelfde Wilhelminaplein ook de Politie zetelde. Het duurde wel even voor ze ons het zwijgen op konden leggen. Maar gelachen hebben we die middag wel.

Dit avontuur smaakte naar meer, en er werd besloten om serieus een band op te richten. Er werd enkele maanden flink gerepeteerd. We kwamen tot de conclusie, dat er iets ontbrak aan de band. ( De bezetting bestond uit drums, sologitaar en slaggitaar ) Er werd besloten de band uit te breiden met een bassist. Na lang zoeken, en niemand vinden, werd er besloten dat Jan de Bock voorlopig maar bas moest gaan spelen. Dat “voorlopig” is uiteindelijk eeuwig geworden.

Zoals zoveel bands in die tijd was geldgebrek het enige waar niet over geklaagd werd. Om aan goede instrumenten en apparatuur te komen werd besloten om naast het naar school gaan, geld te gaan verdienen met werken.

Carl Nollen besloot om “snel geld te maken” voor een jaar naar Engeland te vertrekken om te werken, en daarna met een flinke bonus terug te keren naar Roermond.

De band kwam 1 jaar stil te liggen……………

Na terugkeer van Carl Nollen werd de draad weer snel opgepakt. Tof Deckers werd benaderd om toetsen te komen spelen. Er werd intensief gerepeteerd, en binnen de kortste keren was Point Omega geboren. Er werd regelmatig in de regio opgetreden, en de band kreeg dan ook steeds meer bekendheid. Door toedoen van Carl Nollen en Jan de Bock ( elke zaterdag alle jeugdhuizen en zalen bezoeken om optredens te regelen d.m.v. een draagbare cassetterecorder met zelfgemaakte opnames ) toerde de band door ongeveer heel Limburg. Op de foto “Solarium 1” een optreden op het Munsterplein. Het z.g. Mini-Speels, georganiseerd door de Roermondse Jeugd- en Jongerenraad.

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.