Frankenstein

  • Tof Deckers hammond/zang
  • Hans Caris gitaar
  • Onno de Bock drums
  • Roel Schenk bas/zang

Opgericht in 1970. Veel door journalist Jacco Schoonbrood gehypte rockband met Vanilla Fudge geluidjes. De eerste Roermondse band met torens en een dubbel drumstel. Hammond-orgel en Lesley van Tof Deckers (voorheen Quant) bepaalden voor een belangrijk deel de sound. Hans Caris (eveneens uit de band Quant) zorgde voor een ingetogen, strak gitaargeluid.

Mochten Hammerveld Jazz openen in 1971. Andere optredenden: Dizzy Mans Band (!)’, Nucleus, Van der Graaf Generator, Argent en Jean Luc Ponti. Manager Jan Verkoelen bezorgde de band landelijke optredens en Roel Schenk zijn zo gewenste Danelectro Longhorn bas (want Rinus Gerritsen had er ook een).
Dankzij het management van o.a.  Jan Verkoelen trad Frankenstein op door het hele land en verzorgde voorprogramma’s voor Focus, After Tea, CCC Inc en Cochise. Meer dan eens werd het podium gedeeld met The Dream (o.a. Herman Brood) en Livin’ Blues. Frankenstein was de enige Roermondse band die een optreden verzorgde op hetlegendarische Hamerveld Jazz.

De band heeft een kleine 4 jaar bestaan. Organist Tof Deckers en bassist Roel Schenk verlieten de groep in 1973. De eerste belandde uiteindelijk bij de band Zimmermann, de tweede dook later op in de groep Cherry Brandy, gevormd rond de in Roermond wonende Amerikaanse gitarst/zanger Randy Hoar.
Frankenstein ging nog even door met Onno de Bock op slagwerk, Sjaak Verstappen (uit Weert) op gitaar, Ruger van de Venne (toetsen), Wim Vriends (bas) en George Bannister (zang en sax).