Girls Walk By

In augustus 1997 wordt Girls Walk By opgericht door Gé Reinders en Henk Smeets. Beiden zijn afkomstig uit Zimmermann, een groep gemodelleerd naar de Britse pubrockers Brinsley Schwarz. Aanvankelijk spelen ze covers van hun grootste voorbeelden, zoals Van Morrison, The Band, Little Feat, Bob Marley en Bruce Springsteen. Al snel wordt het accent verlegt naar eigen composities, voornamelijk afkomstig van Reinders en Julien van Loo.

Ze trekken de aandacht door onder meer een Tilburgs optreden in het voorprogramma van Nick Lowe en Dave Edmunds, (1978) een groepenpresentatie van Muziekkrant OOR en een optreden tijdens het Jazz Bilzen Festival, waar ze zowel de pers- als de jury-prijs in de wacht slepen. Hun eerste opnamen verschijnen op de verzamelplaat Southern Harvest. Een van die nummers, Tonight’s The Night wordt hun visitekaartje en groeit uit tot een onverbiddelijke Limbo-klassieker.

De groep wordt in 1979 versterkt met Funs Douma (ex-Philosopher Stone) en speelt op Pinkpop en wederom op Jazz Bilzen. Debuutplaat As Soon As We Are In Tune wordt geproduceerd door Erwin Musper en Pierre Beckers, beiden afkomstig uit de Zuidlimburgse groep Partner. De single Tonight’s The Night verschijnt tevens op een speciaal voor de Midem platenbeurs samengestelde Conamus-plaat

Ondanks de opmerkelijke kwaliteit van het tijdens hun laatste optreden (1982) opgenomen Last Walk, slaagt de groep er niet in om nationale faam te vergaren. Wel heeft Girls Walk By een katalyserende werking op de popscene van Roermond, dat zelfs de bijnaam ‘Het Liverpool van Limburg’ verwerft.

Bezetting:

  • Funs Douma – zang, gitaar, saxofoon
  • Gé Reinders – zang, gitaar, saxofoon
  • Harry Creemers – gitaar
  • Henk Smeets – drums, zang
  • Julien Van Loo – zang, gitaar
  • Theo De Grood – basgitaar
  • Thieu Geelen – orgel, piano, zang