Solar

-Solar Weekend Festival- (2005- heden)

Het  achtste Solar Weekend Festival  van 3,4 en 5 augustus 2012 is half april al uitverkocht wat betreft de weekendkaartjes (holidaytickets). Dan gaat het over entree kaartjes inclusief overnachtingen op de Solar camping aan de Noordplas met 12.000 slaapplaatsen.

Solar is hét creatieve crossoverfestival , waar muziek maar ook andere kunstvormen samenkomen, aldus de organisatie Extrema Outdoor. Twee volle dagen en nachten is er een aanbod van vele muzieksoorten. Er zijn acht muziek areas met house, techno, electro, dubstep, live electronics, minimal, IDM, hiphop, funk, soul, disco en pop.

Het festival  wil te boek staan als creatief . En meer dan muziek alleen. Het credo is: je bent wat je maakt. Dit jaar staan 200 artiesten en 300 creatieven geprogrammeerd. Je vindt die creativiteit terug op het hele festival terrein: “samen met de bezoekers wordt er gebouwd, gekliederd, geschilderd en gefeest”! Aldus een tekst op de Solar website. Ook in de 2012 kan de bezoeker een brede line-up verwachten. De website vervolgt dan: “Sommige van jullie zullen het  al op Facebook gespot hebben…Azari&III komen de zondag live optreden! De komende weken méér headliners, Dus houd de website, Facebook en Twitter goed in de gaten!

Ennn nog een nieuwtje…Dit jaar voor het eerst op Solar: een super verrassende en vermakelijke theater area: Cirque du Solar”. Gezellige eethoekjes, spanning en sensatie, interactief theater en één op één voorstellingen”!

Het festival vindt plaats in de oksel van de weg richting Horn en de afslag naar buurtschap de Weerd op een landtong die uitsteekt in de Noorderplas. De camping is gelegen aan de dagstrandzijde van diezelfde plas.