Jesus Jansen

Jesus Jansen – “Na Na Na” “Als ‘Na Na Na’, de openingszin uit de ongeloofelijk aanstekelijke titeltrack Night In Amsterdam na drie dagen nog steeds door je hoofd spookt, dan kun je spreken van een band die rake klappen uitdeelt…“ Een van de hedendaags meest onderschatte songwriters is terug van weggeweest, en hoe! Marcel Jansen brengt met zijn nieuwe Belgisch-Nederlandse formatie, Jesus Jansen, songs van hun allernieuwste plaat Na Na Na ten gehore. In september rolden de eerste exemplaren van de pers.

Na Na Na bestaat uit elf ongeconditioneerde en beladen popsongs die zich stuk voor stuk en rechtstreeks een weg naar het hart banen. Onheilspellende, experimentele gitaarsounds in combinatie met Marcel’s stem doen in de verte denken aan kwaliteitspop gaande van Jeff Buckley tot David Bowie. Een sfeer die live perfect aangevoeld en neergezet wordt door Tom Veugen op gitaar, David Broeders op drums, Barend Tromp op bas, René Ubachs op piano, Irma van Pamelen op zang en natuurlijk Marcel op gitaar en zang. Overigens wist hij het in een vorige incarnatie te schoppen tot een plaats op Pinkpop en de finale van de Grote Prijs van Nederland.

JESUS JANSEN HEEFT ZICH ONLANGS VOOR EEN GROTER PUBLIEK GEPRESENTEERD OP HET BEVRIJDINGSFESTIVAL LIMBURG 2010 TE ROERMOND WAARVAN DE BEELDEN TE ZIEN OP WWW.YOUTUBE.COM/JESUSJANSENMUSIC HET ALBUM KWAM TOT STAND ONDER LEIDING VAN PRODUCER WOUTER BUDÉ. ONWILLEKEURIG ROEPT DIT ALBUM EEN SFEER VAN NOSTALGIE OP. DIT IS DEELS TE DANKEN AAN HET GEBRUIK VAN ANTIEKE EN ANALOGE OPNAMEAPPARATUUR DIE ZO KENMERKEND ZIJN VOOR DE SOUND VAN BUDÉ.

Door de schrijvende pers wordt het album erg enthousiast ontvangen: HTTP://WWW.FESTIVALINFO.NL/RECENSIE_DETAIL.PHP?RECENSIE_ID=3230 Meer recensies op www.jesusjansen.eu Je kunt tracks van het album beluisteren op www.myspace.com/jesusjansen of www.jesusjansen.eu Contact; jesusjansen@gmail.com

“JESUS JANSEN BRENGT DE OPGEWEKTHEID VAN DE LENTE IN HET AANSTEKELIJKE TITELNUMMER VAN DE NIEUWE CD, DE KOUDE WINTERRILLINGEN BIJ HET TALENT DAT DE VIER MUZIKANTEN ETALEERDEN, DE ZOMERSE WARMTE IN HUN BROEIERIGE SOUND EN DE TRISTESSE VAN DE HERFST BIJ HET EINDE TOEN HET ALWEER AFGELOPEN WAS. DE AANWEZIGEN KREGEN MÉÉR DAN ALLEEN MAAR EEN MOOIE ZOMERDAG: ZE KREGEN JESUS JANSEN ERBIJ!”, ALDUS MUZIEKLIEFHEBBER PUR SANG JAN DUYF OVER DE CD-PRESENTATIE.