The Switching Fighters

zijn opgericht in 1963 en hebben gespeeld tot 1971.
De eerste naam was: “The Fighters”.

De start bezetting (1963) was:

  • Jacques Herregods leadzang,
  • Jean Schickendantz gitaar,
  • Koos Nijssen gitaar,
  • Ben Cobben basgitaar
  • Paul Rieter drums.

Eind ’63 kwam Peter Meijs , Michel Eijkelhardt als sologitarist i.p.v. Jean Schickendantz, begin ’64 gevolgd door Peter Meijs slag gitaar/zang i.p.v. Koos Nijssen. Halverwege ’64 kwam Thijs Hendrix drums i.p.v. Paul Rieter.

De naam werd nu gewijzigd in: “THE SWITCHING FIGHTERS”

Na een poos verliet Ben de band en werd opgevolgd door Joost van de Beek . Deze bezetting bleef instant tot begin ’66, waarna de plaats van Chel werd ingenomen door Ludwig Lichtleitner op sologitaar. Later kwam Hayke Opbroek als opvolger van Thijs Hendrix.Wat instrumenten en installatie betreft was in de begintijd bij de Fighters wat gitaren betrof alles Egmond. Voor de solo gitaar was er een 8 watt kofferversterker, voor de slaggitaar een 4 watt radio (deze werd achterop de fiets van de Kitskensberg naar de Kapellerlaan vervoerd) en voor de bas een losse buizenversterker (eigenbouw) met een luidsprekerbox. Voor de zang werd een versterker gebouwd (2 x EL34 = 35 watt) en luidspreker boxen. Drums : SonorIn 1964 (THE SWITCHING FIGHTERS tijd) werd het wat serieuzer : sologitaar EKO, slaggitaar Höffner Marmö (semiacoustisch), basgitaar EKO, drums Sonor en we kochten in Maasniel een gebruikte geluidinstallatie bestaande uit een versterker Nytone (2 x 11watt) met twee zangzuilen, echo Dynachord, een basversterker met luidsprekerbox en er werd een versterker gebouwd voor de slaggitaar.


Het repertoire omvatte zo’n 75 nummers, 65 nummers beatmuziek zowel vocaal (40) als instrumentaal (25) en een tiental nummers softe dansmuziek. Het vocale werk bestond vooral uit nummers van the Stones, the Pretty Things, the Animals en the Beatles, het instrumentale werk waren nummers van met name the Shadows, the Ventures, the String A Longs en the Spotnicks. Vanaf ’64 speelden we meestal 2 maal per week, hoofdzakelijk in midden Limburg (vaste contracten in ‘t Roermondse Veld in het wijkhuis samen met the Whisky Four en Les Gosses, en in Horn ); in ‘t Stuupke Roermond wekelijks een half jaar lang zowel op matinee als op soiree, in Heythuysen, Neer, Montfort, Posterholt (in de grote Rembrandzaal), in Karken (Duitsland), Swalmen (de Fuu). We hebben ook in gewone danszalen gespeeld met minder succes. Ook hebben we met wisselend succes deelgenomen aan talentenjachten.Op een gegeven moment is Funs Douma bij de groep gekomen, veranderde de muziek soort en er werd er ook muziek gemaakt van o.a. Jethro Tull. De naam werd gewijzigd in TSF. Na een poos in deze bezetting te hebben opgetreden, kwam er een einde aan TSF en Switching Fighter.