Wisky Four

De groep werd in 1963 opgericht door vier studenten uit Roermond, Louk Keulen (Slaggitaar), Theo Kiewied (Basgitaar), Frits van Ooteghem (Drums) en Leon Cleutjens (Sologitaar).Hun muziek was geïnspireerd door The Shadows, Cliff Richard, Elvis Presley, The beatles, The Rolling Stones en andere legendarische musici uit de blues wereld zoals Buddy Guy, Elmore James, Chuck Berry, etc.

Aan hun covers wisten zij altijd een persoonlijk tintje te geven, mede dankzij hun samenspel en vooral door hun gave voor het toevoegen van passende improvisaties aan de gebruikelijke covermuziek. Hierdoor onderscheidden zij zich duidelijk van andere lokale bands zoals The Switching Fighters, Les Gosses, The Dare Devils en The Flying Condors.

De eerste optredens van de groep richtten zich voornamelijk op de lokale danszalen en clubs in de omgeving van Roermond, waar zij al snel een grote populariteit genoten onder het meest gevariëerde publiek.In 1964 werd de band versterkt door het toetreden van Pieter Kiewied als zanger. Tevens trad de formatie steeds meer op buiten Limburg, met name in Duitsland waar ze inmiddels ook razend populair waren. The Whisky Four behoorde inmiddels bij de top van midden limburg. Het toetreden als vaste zanger van Pieter Kiewied bij de bestaande formatie, droeg bij aan een aanzienlijke groei in populariteit van de band.Het aantal optredens steeg gestaag en hun actie radius breidde zich steeds meer uit buiten Nederland.

Mede dankzij het toetreden van Robert Taylor als manager van de band, kregen hun optredens meer een semi-professioneel karakter

Na verschillende jaren van intense activiteit werd in 1967 besloten een rustperiode in te lassen. De last om werk en studie te combineren met de optredens van de band werd te zwaar. Louk Keulen en Frits van Ooteghem waren zeer druk bezig met hun studie en Theo Kiewied en Leon Cleutjens met hun werkzaamheden. Pieter Kiewied had zich inmiddels ontpopt als een populair DJ en presentator.In 1968 werd de band uiteindelijk ontbonden. Ieder van de bandleden ging zich toewijden aan zijn persoonlijke toekomstplannen. Hierdoor werd het onderlinge contact minder. Leon Cleutjens verlegde zijn woonplaats naar Spanje en daarmee was het einde van de band definitief.