Jess B Woodcock


Opgericht begin 1969. Hoe kwamen wij aan deze naam?

We zaten ergens in 1969 bij de Rattentoren op een bankje te ouwehoeren (anno nu = chillen)en er kwam op een gegeven moment een Britse vrachtwagen voorbij van een transportbedrijf genaamd Jess B. Woodcock. Dat leek ons wel een geschikte naam voor onze band!  Er werd stevig gerepeteerd in de werkplaats van de ouders van Joep.  Vader Deckers ging – zo leek ’t – onverstoorbaar verder met het repareren van naaimachines.

Al vrij snel werd de band uitgebreid met zanger Paul Bleecke. Het eerste optreden vond plaats op 10 januari 1970 in de kelder van de jeugdsoos aan de Swalmerstraat 61( club Focus) .

 

 

 

 

 

 

Vlnr.  Geert Beterams – begeleidingsgitaar

Joep Deckers –sologitaar

Paul Bleecke –zang

Onno de Bock – drums

Roel Schenk – basgitaar

 

 

 

Vlnr.  Roel – Joep – Paul – Onno -Geert

Tijdens de Carnaval van 1970 speelde Jess B. Woodcock  drie avonden in de oude Nedamgarage aan de Mariagardestraat, waar elke avond naar schatting 600 leeftijdsgenoten aanwezig waren.

De optredens in Circle aan de Parklaan in Roermond waren legendarisch. Op 30 april 1970 speelde Jess B. Woodcock  in Soos Amicale in Herkenbosch. Een speeldatum die Geert nog in het geheugen ligt: hij heeft daar zijn vrouw leren kennen!

Eind 1971 hield Jess B. Woodcock op te bestaan.

Joep , Paul en Geert gingen op zoek naar nieuwe muzikanten. Zij vonden die in de persoon van drummer Ton de Bock en saxofonist Paul Timmermans. De nieuwe band ging verder onder de naam United Musicians Band. Roel en Onno vormden samen met Tof Deckers en Hans Caris de band Frankenstein.

 

Het eerste interview met de band werd verzorgd door de legendarische Jacco Schoonbrood en gepubliceerd in de Maas- en Roerbode, voorloper van Dagblad De Limburger.