No way

De band NO WAY bestond inmiddels bijna 10 jaar en heeft binnen Limburg bijna iedere plaats wel een keertje bezocht. NO WAY speelde een repertoire dat vooral in de leeftijds-categorie 20 tot 40 jaar populair was. Onder andere covers van Herman Brood, Eels, Presidents of the United States of America, The Scene, Rolling Stones, Live, Greenday en Fun loving criminals werden met kracht uitgevoerd. In de bijna 10 jaar dat de band bestond hebben muzikanten van gevarieerd pluimage de band bijgestaan. Zo heeft de band 2 drummers, 3 bassisten, 2 zangers en wel 7 gitaristen versleten. Vaak was de reden gebrek aan tijd of verandering van leefklimaat, maar ook waren meerdere onenigheden binnen de band oorzaak van vertrek. Dit is overigens een veel voorkomende factor bij bandjes. Ook de grote namen van de aarde hebben bewezen dat in de loop van hun bestaan wisselingen van bezetting niet te vermijden waren. De laatste bezetting was met 4 man , te noemen : Rik Lebouille op Basgitaar, Richard Willems op Drums, Emile Naus op Gitaar en Robert van Cruchten zingt en speelt toetsen. Ook vonden tijdens live-uitvoeringen vaker gastoptredens plaats, o.a. Julien van der Loo van de Copycat Trap was een graag geziene gastzanger. Deze zanger wordt zeer gerespecteerd in de muziekwereld en is dan ook een van de beste singer/songwriters uit Limburg. Julien is in het verleden samen met Gé Reinders het zingende en schrijvende brein van de Roermondse band Girls Walk By geweest.

NO WAY heeft ook enkele radio- en televisie-optredens mogen verzorgen. Onder andere bij de Henny Huisman Soundmix Show, Omroep Limburg, Radio Roermond, KRO, Humanistische Omroep Stichting en een heuse videoclip werd opgenomen bij Maas- en Grens TV, deze wordt nog steeds regelmatig herhaald bij lokale uitzendingen. Op het lijstje van top live-optredens ontbreken zeker niet het voorprogramma bij de Golden Earring, Sjwaampop, TROS zomerspektakel, voorprogramma Lee Towers, Pop-Ell, Babbeltje Roermond, Pinkpop (NO WAY) en vele kleine doch knusse cafeetjes in het Limburgse land. Ook buiten de grenzen van het Limburgse heeft de band o.a. in Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en ook in België & Duitsland optredens mogen verzorgen. Ook heeft de band een klein repertoire aan eigen werk opgebouwd in de jaren. Shatterred Dreams is een gevoelige ballad waarvoor door Roermondse schrijver Hans van Bergen een Engels-talige tekst werd geschreven. Fight is een Rock-stijl nummer met vlot tempo en scheurende gitaren, tekst en muziek waren van NO WAY zelf. Het laatste nummer dat recent werd gemaakt heette Right in your face waarbij de band een ode brengt aan Albert Einstein

het geschatte aantal optredens dat de band in de jaren heeft gegeven is ongeveer 250 stuks, maar denk dan niet dat je hier een kapitaal mee kunt verdienen. Ten eerste gingen ontzettend veel kosten van de gage af en ten tweede stopte de band al het verdiende weer terug in uitbreiding van de apparatuur en vervanging van instrumenten. Ook werden door de jaren heen roadies en technici ingehuurd waarbij een naam niet mag ontbreken, namelijk die van Frouke Verberk, deze verzorgde jaren het licht bij live-optredens en sprong ook perfect in bij het op- en afbreken. Dan moeten we de vaste fotografe van de band nog even noemen, Haikje Verberk (zus van ?), zij heeft inmiddels door de jaren heen een grote fotocollectie van de band gemaakt. Deze foto’s zijn dan van dusdanige kwaliteit dat ze regelmatig op prominente plaatsen van dag- en weekbladen werden afgedrukt, maar ook op CD-hoesjes en visitekaarten zijn Haikje’s prenten terug te vinden.

Al ging de weg die een band als NO WAY bewandelde niet rechtstreeks naar de top, toch kan men spreken van een succesvolle carierre met vele hoogte- en ook wat diepere punten. Nu, na bijna 10 jaar, is het doek gevallen, Richard ging vastigheid zoeken in werk en maatschappij en Rik en Emile wilden respectievelijk in Delft en Nijmegen hun studie gaan afronden. Alleen zanger Robert van Cruchten schijnt nog echte ambities te hebben in de muziekwereld. Deze maakte reeds, voor de landelijke radio, muziekdocumentaires en brengt regelmatig werk uit voor carnavals- en amusements-doeleinden. Ook heeft hij 2 CD’s met synthesizer-muziek op zijn naam staan. Hij hoopt zich in de toekomst een iets betere plaats in de Nederlandse muziek-scene te verwerven, maar de tijd zal leren of we nog meer zullen horen van Robert. Misschien zal NO WAY nog wel enkele optredens verzorgen. Een reunie ligt alvast in de planning.