Herman Brood memorial band

Begin jaren negentig stond zanger/songwriter Robert van Cruchten al eens in het nieuws, doordat hij een perfecte Herman Brood imitatie neerzette, waardoor hij werd uitgenodigd voor de Soundmixshow bij Henny Huisman.

Na omzwervingen bij diverse Limburgse bands o.a. Jet Black, No Way en Cat’s don’t bark kwam hij in 2002 terug met een memorabele ode aan Neerlands grootste rock en roll legende Herman Brood.

Het idee ontstond na “de sprong” die Brood in juli 2001 maakte. Robert is op zoek gegaan naar muzikanten die Herman Brood ook een warm hart toe dragen. Dit resulteerde begin 2002 in de “Herman Brood Memorial Band”: vier doorgewinterde ras-muzikanten uit heel Nederland die een perfecte set neerzetten en er voor zorg dragen dat Herman’s Muziek nooit vergeten zal worden. Ook werden met trots “De Bonita’s” gepresenteerd. 2 meiden met stemmen waar “de bombita’s” jaloers op zouden zijn geweest!

Na vijf jaar voor altijd weer enthousiast publiek gespeeld te hebben, heeft de “Herman Brood Memorial Band” op 19 mei 2007 in de Oranjerie in Roermond haar laatste concert gegeven. De band bestaat niet meer, Herman’s muziek uiteraard wel! Voor eeuwig!

De Band:

Roger Cremers
drums
Rik Lebouille
bas
Bart van Mechelen
gitaar
Robert van Cruchten
zang en piano

De Bonita’s:

Liesbeth Hilferink
zang
Eveline Tonnaer
zang


Vanuit persoonlijk perspectief…

Ik was 15 jaar en fan van artiesten die piano speelden en zongen tegelijk. Zoals bijvoorbeeld Elton John en Jerry Lee Lewis, maar veel beter nog was Herman Brood…

Die speelde regelmatig in de buurt en zijn optredens waren een regelrechte explosie van licht, geluid en energie… Dus wat doe je? Je wordt fan! Na al die jaren en bij zo’n vijftig optredens te zijn geweest kun je met recht spreken van een echte fan.

Uiteraard coverde ik zelf, met diverse bandjes waarin ik speelde, regelmatig de nummers van Brood en kwam het zelfs tot een optreden in de Henny Huisman Soundmixshow. In dat kader ben ik ook bij Herman thuis geweest en merkte ik dat “the Brood” zich vereerd voelde dat hij werd geïmiteerd in de Soundmixshow… Hij heeft mij bovendien tijdens de show met een filmpje bemoedigend toegesproken. Sterker nog, hij kreeg zo de smaak te pakken dat hij ook zelf mee deed aan de Sterren-Playbackshow als “Phantom of the Opera” en dochter Lola deed mee aan de Mini-Playbackshow.

Juist het feit dat we door zijn muziek te spelen en daardoor samen met het publiek even heel dicht bij Herman zijn vormt mijn drijfveer. Herman zelf heeft immers in zijn laatste woorden gezegd: “maak er een mooi feest van!” En wat is een mooier feest dan zijn beste nummers nog eens live te beleven?

Robert van Cruchten