Copperfield

Begin 2008 werd er tijdens de “Sjtasiefestatie “( in Roermond ) door  Jan de Bock en Geert Beterams  “gemiemerd”over de “goede oude tijd”, qua muziek.

Onder het genot van Vasteloavesmeziek en een glas bier, werd het idee geboren een nieuwe “ouderwetse” band op te richten.

Het moest een band worden, waarbij het ten gehore brengen van muziek uit “de oude doos “als doel voorop wordt gesteld. De band moest worden samengesteld uit bandleden die gaan waarvoor ze staan, die zorgen voor een avondvullend, swingend, “TERUG IN DE TIJD “gevoel, voor zowel publiek als muzikant.

Het idee was geboren ………………….nu de uitvoering nog.

Met alleen een bassist (Jan de Bock) en gitarist/toetsenist (Geert Beterams) heb je nog geen band bij elkaar, dus er moest naarstig gezocht worden naar aanvulling.

Allereerst werd gezocht binnen de (muzikanten) kennissenkring, zonder resultaat.

Een uitgebreidere zoektocht leverde een veelvoud van komende en vertrekkende muzikanten op, met als resultaat een enthousiaste  Bob Gabriel, van oorsprong bluesgitarist, die het helemaal zag zitten in de te vormen band en sloot zich aan bij Geert en Jan.

Theo Dörenberg , vaker als toehoorder bij repetities aanwezig, besloot zich als drummer bij de band aan te sluiten.

Hiermee was de basisbezetting een feit en kon er naar hartelust worden gerepeteerd.

Toch ontbrak het nog aan iets …………… de “finishing touch “……………………

Die werd uiteindelijk gevonden in de persoon van Michel Eijkelhardt. Hij kwam medio 2010 als “oude rot in het vak “ de band versterken met zang en gitaar.

Er werd een eerste “Try out “gepland op 30 oktober 2010, maar het ontbrak nog aan een naam voor de band. Na rijp beraad werd gekozen voor “COPPERFIELD “. De herkomst van de naam heeft zijn oorsprong in de plaats waar de band repeteert.

De band presenteerde zich voor de eerste keer op 30 oktober 2010, onder veel publieke belangstelling en met onverwacht succes in café-zaal Stad en Land te Asenray.